Suomalaiset koulut Yhdysvalloissa


Los Angeles
Los Angelesin alueella palvelee kolmessa eri tilassa sijaitseva Suomi-koulu. Suomi-koulu  on hyväntekeväisyyteen perustuva yhdistys, jota myös Suomen kouluhallitus tukee. Koulu tarjoaa kirlenopetusta lapsille sekä aikuisille ja rohkaisee myös perheitä ylläpitämääm suomalaisia tapoja ja perinteitä.  Lue lisää koulun omilta sivuilta;
http://www.suomikoulula.org/

Piilaakso/Silicon Valley
Piilaaksossa toimii Silicon ValleynSuomikoulu joka on rekisteröity suomen kielen ja kulttuurin opetukseen erikoistunut koulu. Koulu on tarkoitettu 0 - 18 -vuotiaille suomalaisille tai suomalaista sukujuurta omaaville lapsille. Koulun tavoite on ylläpitää ja kehittää oppilaiden suomen kielen taitoa tarjoamalla heille suomen kieleen pohjautuvia, oppimista innostavia aktiviteetteja, yhteisiä aktiviteetteja  muiden suomen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneiden lasten kanssa.
Silicon Valleyn Suomikoulun opetus tapahtuu Nokian tiloissa. Lisää tietoa koulusta saat suoraan koulun sivuilta;
http://www.svsuomikoulu.org/

Seattle
Seattlen Suomi koulu palvelee  kaikenikäisiä lapsia ja tarjoaa opetusta yhtenä päivänä viikossa. Suomenkielinen opetus pyrkii palvelemaan Seattlen alueella asuvia perheitä paitsi ylläpitämällä ja opettamalla suomen kieltä, myös kullttuuriperinteitä vaalimalla.
http://www.finnishschoolofseattle.org/

Minnesota
Minnesotassa sijaitseva Suomi-koulu on suomenkielinen leikkiryhmä kaikenikäisille lapsille.  Minnesotan Suomi-koulun tavoitteena on suomenkielen opetus ja ylläpito, sekä suomalaisen musiikin, historian, tapojen ja kulttuurin ylläpito.
http://www.minnesotafinnish.org/

Chicago
Chicagon Suomi-koulu kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas lauantai.
http://www.chicagonsuomi-koulu.blogspot.com/

Kaakkois-Michiganin Suomi-koulu
Kaakkois-Michiganin Suomi-koulu on perustettu vuonna 2009 yllapitamaan eri-ikaisten suomalaislasten suomen kielen taitoja seka Suomen kulttuurin ja tapojen tuntemusta. Koulu toimii  Ann Arborin yliopistokaupungissa.
http://michigansuomikoulu.vuodatus.net/

Suomi-koulu of New England
Uuden Englannin alueella Bostonissa toimiva Suomi-koulu on perustettu jo 1991. Koulun tarkoitus on opettaa ja ylläpitää suomen kieltä, lisätä Suomi-tietoutta sekä  vaalia suomalaisperinnettä Uuden-Englannin suomalaisten keskuudessa. Suomenkieliset koulutunnit pidetään lauantaisin n. 2 kertaa kuukaudessa. Koulu saa tukea Suomen opetusministeriöltä.
http://sites.google.com/site/bostonsuomikoulu/Home- auction7 - top7 - auction7 - top7